ASV nosūta piecus Gvantanamo ieslodzītos uz Gruziju un Slovākiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ceturtdien nosūtīja piecus Gvantanamo cietuma ieslodzītos uz Gruziju un Slovākiju, turpinot īstenot plānus par šā ASV armijas Gvantanamo līča bāzē Kubas teritorijā ierīkotā cietuma slēgšanu, paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas amatpersonas.

Uz Gruziju tika nosūtīti trīs Jemenas pilsoņi, bet uz Slovākiju - viens Jemenas un viens Tunisijas pilsonis, un viņi tur ieradās ar lidmašīnām ceturtdienas vakarā, paziņoja Pentagona preses sekretārs pulkvežleitnants Mailss Keginss.

Minētie Jemenas un Tunisijas pilsoņi, kas atbrīvoti no Gvantanamo cietuma ar ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas lēmumu, ir vīrieši vecumā no 31 līdz 48 gadiem.

Gvantanamo cietumā vēl ir palikuši 143 terorismā aizdomās turētie, kas tur pavadījuši vairāk nekā 10 gadus bez apsūdzību izvirzīšanas un tiesāšanas.

84 no Gvantanamo cietumā palikušajiem ir no Jemenas, un 54 no šiem jemeniešiem jau ir paredzēts atbrīvot.

Obama maijā atcēla moratoriju Gvantanamo ieslodzīto jemeniešu pārvešanām, bet neviens no viņiem līdz šim nebija atbrīvots Jemenas politiskās nestabilitātes dēļ un riska, ka viņi varētu atsākt kaujas darbības, dēļ.

Slovākija jau ir uzņēmusi sešus citus Gvantanamo cietumniekus, tai skaitā trīs uigurus.

Pentagona amatpersona novembra sākumā paziņoja, ka šajā ziemā tiks pārvesti citur 15 Gvantanamo cietumnieki. Ir gaidāms, ka no viņiem seši dosies uz Urugvaju, bet četri tiks nosūtīti atpakaļ uz Afganistānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu