Meksikas galvaspilsētā notiek demonstrantu sadursmes ar policiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdienas vakarā izcēlās demonstrantu sadursmes ar policiju pie Nacionālās pils pēc desmitiem tūkstošu demonstrantu gājiena, kura dalībnieki pauda sašutumu par 43 studentu iespējamu slaktiņu un pieprasīja prezidenta Enrikes Peņas-Njeto atkāpšanos.

Gājiena dalībnieki melnās drēbēs, nesot nomelnējušus Meksikas karogus, sauca «Steidzami! Prezidentam steidzami jāatkāpjas!».

Demonstrantu gājienu uz Nacionālo pili vadīja 43 studentu vecāki, kuri noraida apgalvojumus, ka viņu dēli ir miruši, un pieprasa valdībai atrast viņus dzīvus.

Foto: AFP/LETA

Daži demonstranti meta jaudīgas petardes uz nožogoto pili, kur Peņa-Njeto uzturas tikai oficiālu ceremoniju laikā.

Simtiem īpašo uzdevumu policistu raidīja uz protestētājiem ūdeni un asaru gāzi.

Saskaņā ar prokuratūras paziņojumu kāda narkotiku tirgoņu banda ir atzinusies studentu noslepkavošanā un līķu sadedzināšanā. Bandītiem šos studentus septembrī nodeva korumpēti policisti Gerrero štatā.

Demonstrācija sakrita ar 1910.gada Meksikas revolūcijas sākuma gadskārtu. Ikgadējo parādi, kas veltīta šim notikumam, valdība ir atcēlusi šīs demonstrācijas dēļ.

Protestētāji uz stundu bloķēja galveno ceļu, kas ved uz lidostu. Pasažierus, kas ar čemodāniem gāja pa ceļu, uz lidostu aizveda policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu