Kasparovs Putina diktatūru pielīdzina Hitlera varai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas opozicionārs, pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs, ceturtdien uzstājoties Varšavas drošības forumā, Krievijas prezidenta Vladimira Putina «vienpersonisko diktatūru» pielīdzināja Trešā reiha fīrera Ādolfa Hitlera varai.

Kasparovs brīdināja - ja Putins tagad netiks apstādināts, nākotnē cena tam būs krietni augstāka, vēsta ziņu aģentūra «Associated Press».

Rietumu līderi nedrīkst iziet uz kompromisiem ar Krieviju kopīgu stratēģisku mērķu vārdā, tādu kā Irānas kodolsarunas vai cīņa pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», uzsvēra Kasparovs.

«Es neredzu reālus stratēģiskus uzdevumus, kas būtu kopīgi Eiropai un Putinam,» opozicionāru citē raidorganizācija DW.

«Es nezinu, kāda šodien ir cena tam, lai stātos pretī Putina kungam. Tā var būt augsta. Bet tas, ko es zinu no vēstures, ir, ka rīt cena būs augstāka. Vāciju 1936.gadā varēja apturēt, samaksājot vienu cenu, 1937.gadā citu, 1938.gadā augstāku, bet 1939.gadā bija par vēlu,» brīdināja Kasparovs.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu