Tā tagad izskatās sabombardētā Doņeckas lidosta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas bezpilota lidaparāts no gaisa nofilmējis bombardēšanās un apšaudēs izpostīto Doņeckas lidostu, raksta «The Telegraph».

Intensīvās kaujas par lidostu Ukrainas armijas un Austrumukrainas separātistu starpā gada garumā darījušas savu - kontroltorņi sagrauti, skrejceļus klāj bumbu izrautas bedres un ēku sienas sacaurumojošas lodes.

Lidojuma laikā nemiernieki uz bezpilota lidaparātu atklāj uguni, taču tam izdodas gaisa telpu virs lidostas pamest neskartam.

Sairstot noslēgtajam pamiera līgumam, smagas kaujas atsākušās arī Doņeckas lidostas tuvumā.

Šodien, 21. novembrī, aprit tieši gads, kopš Kijevas centrālajā laukumā sākās Maidana protesti, pieprasot orientāciju uz Rietumiem. Svārstības Ukrainas valdībā galu galā noveda pie haosa, kas iedrošināja promaskaviski noskaņotos Austrumukrainas iedzīvotājus pieprasīt krievu valodai lielākas tiesības un viņu intensīvi apdzīvotajiem reģioniem - pašnoteikšanās tiesības. Konfliktā malā nav palikusi arī Krievija, kura aktīvi nemierniekiem piegādā bruņojumu, Austrumukrainā lielā skaitā cīnās arī Krievijas karavīri, kaut gan oficiāli Maskava līdz šim brīdim spītīgi turpina noliegt, ka Ukrainā iesūtītu karavīrus vai ieročus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu