Britu vīrietis četrus gadus nodzīvo ar lenteni smadzenēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu ārsti atklājuši savādu gadījumu, kad kāds vīrietis četrus gadus nodzīvojis ar reta tipa lenteni smadzenēs, raksta «The Sun».

50 gadus vecais vīrietis vērsās pie ārstiem, sūdzoties par galvassāpēm un atmiņas problēmām.

Ārsti viņam konstatēja progresējošus smadzeņu bojājumus, taču nevarēja saprast to iemeslu. Četru gadu laikā tika veikti visdažādākie testi, pārbaudot, vai viņš neslimo ar HIV, tuberkulozi, Laimas slimību un sifilisu.

Galu galā tikai pēc vairākiem gadiem tika veikta smadzeņu biopsija, kas konstatēja, ka vīrieša smadzenēs iemitinājies centimetru garš lentenis. Četru gadu laikā tas pamanījās no labās smadzeņu puslodes pārceļot uz kreiso.

Ārsti veica operāciju, un parazīts no vīrieša galvas veiksmīgi izņemts.

Speciālisti šo uzskata par ārkārtīgi savādu gadījumu, ņemot vērā, ka šāds lenteņa tips Lielbritānijā nekad iepriekš nav konstatēts. Tiek pieļauts, ka pacients to ieguvis, ēdot inficētu ēdienu vai arī ar Ķīnā ražota medicīniska preparāta palīdzību, kas domāts sāpošām acīm un kura ražošanā izmantotas jēlas vardes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu