Spānijas ģenerālprokurors iesniedzis kriminālapsūdzību pret Katalonijas premjerministru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas ģenerālprokurors piektdien iesniedzis kriminālapsūdzību pret Katalonijas premjerministru Artūru Masu par dalību juridiski nesaistoša balsojuma organizēšanā par Katalonijas atdalīšanos no pārējās Spānijas.

Mass tiek apsūdzēts par varas ļaunprātīgu izmantošanu, nepakļaušanos un valsts līdzekļu nepareizu izlietošanu, vēsta laikraksts «El Pais».

9.novembra balsojumā, kuru organizēja 41 000 brīvprātīgo, piedalījās 2,3 no Katalonijas 5,4 miljoniem balsstiesīgo vēlētāju. 80,7% balsoja par Katalonijas neatkarību.

Mass ir uzņēmies pilnu atbildību par šo balsojumu.

Katalonijas valdība paziņojusi, ka tā centīsies panākt oficiāla referenduma sarīkošanu, līdzīgu tam, kāds septembrī notika Skotijā. Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs jau apliecinājis, ka nepiekritīs šāda balsojuma rīkošanai.

Mass savukārt teicis - ja ar Rahoju neizdosies vienoties par referendumu, viņš rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, kas būs kā plebiscīts jautājumā par reģiona neatkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu