Tējas vācēju ikdiena Nepālā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepālas kalnainie rajoni ir piemērota vieta kaprīzās tējas audzēšanas un vākšanas procesam.

«AP» fotogrāfi aizvadītajā nedēļā paviesojās «Kanyam» tējas ražotnē Ilamas reģionā, apmēram 500 kilometrus no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Šī tējas ražotne lepojas ar vieniem no tējas audzēšanai piemērotākajiem Himalaju apkārtnes reģioniem.

«Kanyam» tējas ražotnē tiek gatavoti visdažādākie tējas veidi, to vidū arī organiskā, kas novākta un apstrādāta tikai ar rokām.

No «Kanyam» tējas ražotnes tēja nonāk pie starptautiskiem uzņēmumiem, kas to eksportē pārsvarā uz Eiropu un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Tējas vākšana ir smalka lieta, ko automatizēt un modernizēt ir ļoti grūti. Lielākā daļa darbu tāpat tiek veikta ar rokām. Un vairums tējas vācēju Nepālā saņem vidēji 2 ASV dolārus par astoņas stundas ilgu darba dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu