Baidens: Krievija ar agresiju Ukrainā riskē palielināt savu izolāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Džo Baidens piektdien, viesojoties Kijevā, brīdinājis Krieviju, ka tā var nonākt vēl lielākā izolācijā par tās nepieņemamo agresiju Ukrainā.

«21.gadsimtā ir pilnīgi nepieņemami, ka valstis mēģina mainīt robežas ar spēku (..), jo tām nepatīk lēmums, ko tās kaimiņš ir pieņēmis,» norādīja Baidens.

Viņš paziņoja, ka Krievija nav pildījusi savas Minskas vienošanās saistības un, kamēr tas turpināsies, Maskava saskarsies ar pieaugošu izolāciju.

Pagājušajā nedēļā Ukraina apsūdzēja Krieviju karavīru un ieroču piegādāšanā kaujiniekiem Ukrainas austrumos. Apsūdzībām pievienojās arī NATO, kas nosodījusi Krievijas karavīru un smagās artilērijas tehnikas nosūtīšanu uz Austrumukrainu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apsūdzības noraidīja un nosauca tās par nepamatotām.

Ukrainas līderi cer, ka Baidens vizītes laikā nāks klajā ar paziņojumu par palīdzības palielināšanu Ukrainai. Līdz šim tas nav noticis, bet Baidena birojs ir paziņojis, ka Baltais nams apsolījis vēl 20 miljonus dolāru (16 miljonus eiro) reformu atbalstīšanai tiesībsargājošajās iestādēs un tiesu sistēmā Ukrainā un vēl trīs miljonus dolāru pārtikai un palīdzībai pārvietotajiem cilvēkiem.

Pirms neilga laika ASV Kijevai atvēlēja 60 miljonus dolāru (47 miljonus eiro) neletālam bruņojumam, bet Kijeva vēlas, lai Vašingtona piegādā Ukrainai arī letālo bruņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu