Maskava apsūdz Rietumus vēlmē panākt režīma maiņu Krievijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rietumu noteiktās sankcijas Krievijai nav vērstas vienkārši uz Maskavas politikas maiņu tādā vai citādā jautājumā, bet gan uz režīma maiņu, sestdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Pēc viņa teiktā, agrāk sankcijas pret citām valstīm izstrādāja tādā veidā, lai tās nekaitētu sociālajai sfērai, ekonomikai, bet gan mērķtiecīgi skartu izvēlētu eliti.

«Šodien viss ir pilnīgi otrādi. Rietumvalstu līderi publiski paziņo: sankcijas jāpadara tādas, lai tās sagrautu ekonomiku un izraisītu tautas sacelšanos,» paziņoja Lavrovs. «Rietumi viennozīmīgi parāda, ka runa nav par to, ka viņi grib mēģināt izmainīt Krievijas politiku, kas pats par sevi ir iluzori, bet gan viņi grib nomainīt režīmu.»

Tajā pat laikā Lavrovs pavēstīja, ka Krievija negrasās atteikties no sadarbības ar Eiropas Savienību (ES), taču attiecības vairs nebūs tādas pašas kā agrāk.

«Neviens negrasās šaut sev kājā, atsakoties no sadarbības ar Eiropu, taču visi saprot, ka bizness kā parasti vairs nav iespējams,» sacīja Lavrovs, apgalvojot, ka agrāk attiecības starp Krieviju un ES nebija vienlīdzīgas. «Bizness viņiem bija tāds: Krievija jādara šis, Krievijai jādara tas.»

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu