Irākā un Sīrijā džihādistu rindās karo 550 Vācijas pilsoņi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem vāciešu pametuši savu dzimto zemi, lai līdzās ar džihādistiem karotu Sīrijā un Irākā, paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

«Mēs [viņu skaitu] lēšam ap 550. Tikai pirms dažām dienām mums bija 450,» Vācijas telekanālam «Phoenix» paziņoja de Mezjērs. «Šie jaunie cilvēki tika radikalizēti Vācijā, tās sabiedrībā. Tāpēc prevencijai ir jābūt kopā ar represijām.»

Vairums no tiem, kas pievienojušies radikālajam grupējumam «Islāma valsts», ir vīrieši, tomēr uz abām karadarbības plosītajām valstīm devušās arī vairākas sievietes.

Pēc ministra teiktā, varasiestādes rūpīgi seko līdzi aptuveni 230 cilvēkiem, kas tiek uzskatīti par iespējamu draudu Vācijai.

«Mēs nevaram izslēgt, ka noteiktos gadījumus patiesībā ir diezgan iespējams, ka viņi gatavo uzbrukumu,» sacīja de Mezjērs.

Oktobra vidū Vācija paziņoja par jauniem pasākumiem, lai nepieļautu to pilsoņu došanos karot Sīrijā un Irākā, ieskaitot viņu identifikācijas dokumentu konfiscēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu