NATO: Krievijas rīcība liek Rietumiem palielināt militāros izdevumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ar savu rīcību Ukrainas krīzē pārkāpj starptautisko kārtību un liek Rietumiem palielināt militāros izdevumus, paziņoja NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs.

«Krievija izmanto valsts tiesisko statusu, bet izmanto kā aizsegu nevalstiskus subjektus, lai grautu sava kaimiņa Ukrainas suverenitāti,» Veršbovs sestdien ierakstīja mikroblogu vietnē «Twitter».

«Krievijas hibrīdkarš ir militāra iebiedēšana apvienojumā ar maskētu iebrukumu, slēptām ieroču piegādēm, ekonomisku šantāžu, diplomātisku divkosību un dezinformāciju,» rakstīja Veršbovs.

«Kamēr Krievija atsakās ievērot starptautiskās tiesības un tiecas graut starptautisko kārtību, Rietumiem ir jāpalielina [militārie] izdevumi,» uzsvēra NATO ģenerālsekretāra vietnieks.

«Cīņai pret nevalstiskiem subjektiem, tādiem kā «Islāma valsts», ir svarīgi nostiprināt vietējos spēkus, tāpēc NATO aktivizē centienus aizsardzības potenciāla kāpināšanai,» atzīmēja Veršbovs.

Viņš uzsvēra, ka Krievija pašlaik «sistemātiski grauj» Eiropas politiskos ietvarus, kas izveidoti ar lielu darbu.

«Nepieņemamā Krievijas uzvedība prasa, lai Rietumi nemainīgi sekotu saviem principiem, paaugstinātu cenu, kas [Krievijai] jāmaksā par agresiju, un nostiprinātu Ukrainu,» rakstīja Veršbovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu