Pabeigta Austrumkrainā notriektās lidmašīnas atlūzu savākšana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Eksperti no Nīderlandes svētdien Ukrainas austrumos pabeidza jūlijā notriektās Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnas atlūzu savākšanu un nosūtīja tās uz Harkovu, no kurienes tās tiks tālāk nogādātas uz Nīderlandi.

Reisa MH17 lidmašīnas «Boeing 777» vraka daļas tiek nosūtītas ar vilcienu uz Harkovu, paziņoja Nīderlandes Drošības pārvalde (OVV). .

Sestdien uz Harkovu aizbrauca kravas mašīnas ar lielākajām vraka daļām.

Nīderlandes eksperti, kuriem uzticēts arī atrast katastrofas upuru ķermeņu daļas un kas vada 17.jūlijā notikušās katastrofas izmeklēšanu, izmeklēšanas ietvaros Nīderlandē rekonstruēs lidmašīnas daļas.

Pēc vraka daļu atvešanas Harkovā tiks sagatavots transports to pārvešanai uz Nīderlandi. Vēl nav zināms, kad un kā šī pārvešana tiks īstenota.

Pasažieru lidmašīna «Boeing 777» 17.jūlijā tika notriekta virs prokrievisko nemiernieku kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos, nogalinot visus 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Līdz šim atrastajās mirstīgajās atliekās ir identificēti 289 upuri. Izmeklēšanu vada Nīderlandes speciālisti, jo valsts traģēdijā zaudēja visvairāk savu pilsoņu - 193.

Ukraina un Rietumvalstis par lidmašīnas notriekšanu vaino prokrieviskos separātistus, kas izmantojuši Krievijas piegādātu «zeme-gaiss» tipa raķešu sistēmu «BUK», bet Krievija to noliedz un vaino Ukrainas armiju..

Izmeklētāji pirms nedēļas sāka lidmašīnas vraka daļu savākšanu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas(EDSO) novērotāju pārraudzībā, pastāvot bažām par pilna mēroga karadarbības iespējamu atsākšanos šajā rajonā.

Daļa atlūzu, kas nav uzskatāmas par noderīgām izmeklēšanai, tika atstātas uz vietas, un tās vēlāk savāks vietējie dienesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu