Grībauskaite: ES jāsniedz Ukrainai gan ekonomiskā, gan militārā palīdzība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībai (ES) ir jāsniedz Ukrainai gan finansiāli ekonomiskā, gan militārā palīdzība, uzskata Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Palīdzībai ir jābūt gan ekonomiskai un finansiālai, gan arī citādai .. Es uzskatu, ka šodien jābūt daudzām iniciatīvām, sevišķi, ja ir runa par palīdzību Ukrainai. Tam jābūt militāram atbalstam,» prezidente sacīja intervijā Ukrainas telekanālam «1+1».

Grībauskate pirmdien uzturēsies vizītē Ukrainā. Viņa sacīja, ka šīs vizītes gaitā plāno apspriest ar Ukrainas varas iestādēm palīdzības sniegšanu šai valstij un norādīt uz nepieciešamību efektīvi apkarot korupciju, jo korupcijas apstākļos visa finansiālā palīdzība no ārpuses būtu nederīga.

«Mēs esam gatavi palīdzēt un mēs palīdzēsim, ja Ukraina pārvarēs savu korupciju valsts pārvaldē.

Jebkādas summas,» atzīmēja Lietuvas prezidente.

Paredzams, ka Grībauskaite ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko pārrunās abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī starptautiskos jautājumus.

Lietuva aktīvi aizstāv Ukrainas ciešākas attiecības ar Rietumvalstīm un asi kritizē Krieviju par tās atbalstu prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu