Krievija ironizē par Latvijas paziņojumu par Krievijas zemūdeni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ironizējot uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku paziņojumu par Krievijas zemūdeni, Krievijas Aizsardzības ministrija savos oficiālajos kontos sociālās saziņas vietnēs «Facebook» un «Twitter» pateikusies Latvijas kolēģiem par Krievijas jūras kara flotes sabiedrisko attiecību aktīvas kampaņas turpināšanu.

«Latvijas plašsaziņas līdzekļi, pārņemot stafeti no saviem Zviedrijas kolēģiem, sensacionāli paziņoja pasaulei par Krievijas zemūdenes parādīšanos Baltijas jūrā. Pateicamies par aktīvu Krievijas Jūras kara flotes sabiedrisko attiecību kampaņas turpināšanu,» teikts pirmdien sociālās saziņas vietnēs izplatītajā Krievijas Aizsardzības ministrijas ierakstā.

Krievijas Aizsardzības ministrija ironiski pieļāva, ka «Latvijas militāro instanču aprindās ir radīts kaut kāds pilnībā slepens dokuments saskaņā ar kuru Baltijas jūra pilnībā pieder šai valstij un Krievijas Jūras kara flotes kuģu, kā arī jebkuras citas valsts flotes kuģu parādīšanās Baltijas jūrā Latvijas militāro institūciju vērtējumā ir uzskatāma par draudu».

«Nav grūti pieļaut, ka tālāku sašutumu un bažas Latvijā izraisīs Kaļiņingradas jūras spēku institūta kadetu laivu sacensības vai [Krievijas] Baltijas flotes kuģu pārvietošanas no vienas piestātnes uz citu savā galvenajā bāzē Baltijskas pilsētā. Nav izslēgts arī, ka bažas Latvijas partneros visdrīzāk var izraisīt pārāk spilgtas Krievijas bāku gaismas vai kuģu tauru skaņas ikdienišķajā Andreja karoga pacelšanas ceremonijā Baltijas flotes vienībās,» savā paziņojumā ironizēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Paziņojumā pieļauts, ka «Latvijas kolēģiem daudz interesantāk ir veidot sabiedriskās attiecībās par Krievijas Jūras kara flotes ikdienas darbībām nekā par saviem militārajiem sasniegumiem». «Par tādu uzmanību mēs varam tikai pateikties Latvijas preses sekretāriem un masu informācijas līdzekļiem šajā Baltijas valstī,» piebilda Krievijas Aizsardzības ministrija.

Latvijas armija savā «Twitter» kontā vēstīja, ka Latvijas robežas tuvumā sestdien novērota Krievijas zemūdene.

Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) ieraksts liecina, ka 22.novembrī Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 27 jūras jūdzes no teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki identificēja Krievijas BS «Kilo» klases zemūdeni.

19.oktobrī tika sākta nezināma peldoša objekta - iespējams, Krievijas zemūdenes - meklēšana pie Zviedrijas krastiem Stokholmas tuvumā, kas turpinājās vairākas dienas, bet panākumiem nevainagojās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu