Zviedrijas lidostā aptur trīs pusaudžus - plānoja doties karot uz Sīriju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas Ūmeo lidostā pagājušajā mēnesī apturēti trīs vidusskolēni, kuri plānoja pievienoties džihādistiem Sīrijā, otrdien ziņo mediji.

Divi 17 gadus veci puiši un 16 gadus veca meitene plānoja caur Stokholmu doties uz Stambulu, bet no turienes tālāk uz Sīriju, laikrakstam «Västerbottens Kuriren» atklāja vietējās musulmaņu kopienas pārstāvis Mohameds Artans.

Pusaudži notverti pēdējā mirklī pirms iekāpšanas lidmašīnā.

Artans norādīja, ka viņa pārstāvētā bezpeļņas organizācija SATA, ko izveidojuši cilvēki, kas aizbēguši no islāmistu grupējumiem, uzzinājusi par jauniešu plāniem, viņus izsekojusi un apturējusi.

Organizācijas locekļi uzzinājuši no pusaudžiem, ka viņi plāno doties uz Turciju un pēc tam uz Sīriju. Jaunieši bija izplānojuši savu ceļojumu, vecākiem par to neko nezinot.

Organizācija paziņojusi vecākiem, un viņi savus bērnus lidostā savākuši.

20 gadus vecais Artans laikrakstam «Västerbottens Kuriren» atklāja, ka kādreiz piederējis pie radikālā islāmistu grupējuma «Al Shabaab».

Viņš atklāja, ka SATA veido «seši vai septiņi cilvēki, kas aktīvi iejaucas un novērš radikalizējušos jauniešu pievienošanos kaujinieku organizācijām». SATA to panāk ar dažādām metodēm, piemēram, patrulējot Zviedrijas lidostās un sekojot pavedieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu