Ilvess: Kremļa propaganda rada paralēlu realitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzstājoties Helifeksā notiekošajā starptautiskā drošības foruma atklāšanas diskusijā, Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess paziņoja, ka Krievijas propaganda veido paralēlu realitāti.

Forumā Ilvess pievērsās Ukrainas krīzes un Krievijas agresijas radītajiem draudiem tādām liberālās demokrātijas vērtībām kā brīvas vēlēšanas, uz likuma varu balstīta valsts un cilvēktiesības.

«Vairums lietu, ko Eiropa uzskata par ierastām, šodien ir apdraudētas,» norādīja prezidents. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi izprast situāciju un pretoties Kremļa propagandas paralēlajai realitātei, kas ir pretrunā ar demokrātiskajām vērtībām.

Diskusijā Ilvess pievērsās arī interneta lomai globālās ekonomikas un drošības attīstībā.

Igaunijas prezidents Kanādai arī pateicās par stingras nostājas ieņemšanu Eiropas drošības jautājumos un piebilda, ka, viņaprāt, Kanāda un Igaunija ir līdzīgi domājošas attiecībā uz krīzi Ukrainā. Tāpat viņš pateicās Kanādai par drošības uzturēšanu Baltijas valstīs un uzslavēja sadarbību starp abām valstīm Tallinas NATO kiberaizsardzības mācību centra ietvaros.

Starptautiskais drošības forums Helifeksā norisinājās jau piekto reizi un pulcēja augsta ranga drošības ekspertus no aptuveni 60 valstīm. Divu dienu laikā tika apspriesti dažādi konfliktu avoti, kā arī globālās drošības situācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu