Turcijā, lai iegūtu pilsonību, būs jāpierāda «laba tikumība»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcija vēlas padarīt stingrākus pilsonības iegūšanas noteikumus un ieviest «vispārēju tikumību» kā vienu no galvenajiem nosacījumiem ārvalstniekiem, kas vēlas iegūt Turcijas pilsonību, vēsta ziņu aģentūra AFP, kuras īpašumā nonācis likumprojekta uzmetums.

Šie noteikumi ir daļa no jaunās iekšzemes drošības reformas likumprojekta, kas paredz stingrākus noteikumus pilsonības iegūšanai laulību ceļā. Likumprojekts parlamentā tiks apspriests otrdien.

Valdība likumprojektu jau ir nosūtījusi parlamentam, no kura tiek gaidīta likumprojekta apstiprināšana.

Likumprojekta tekstā gan vēl jāprecizē, kā amatpersonas, kas apstrādā pilsonības pieteikumus, varēs novērtēt «vispārējo tikumību».

Iepriekš pilsonība tika piešķirta personām, kas kvalificējās kļūšanai par pilsoņiem un neradīja draudus nacionālajai vai sabiedriskajai drošībai. Arī jaunajā likumprojektā šie noteikumi palikuši spēkā.

Valdošā Taisnīguma un attīstības partija (AKP), kas dibināta uz aizliegtās islāmistu kustības bāzes, vairākkārt paudusi bažas par morāles sabrukumu Turcijas oficiāli sekulārajā sabiedrībā.

Jūlijā Turcijas premjerministra vietnieks Bulents Arinčs izpelnījās kritiku, morāles sabrukumā vainojot sievietes, kas publiskās vietās skaļi smejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu