Donbasā vietējie iedzīvotāji arvien skaļāk protestē pret teroristu varasiestādēm

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Promaskavisko kaujinieku kontrolētajās Donbasa teritorijās vietējo iedzīvotāju pretošanās okupācijas varasiestādēm kļūst arvien spēcīgāka un iegūst organizētu raksturu, otrdien pavēstīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

«Vakar Doņeckā notika kārtējais protests, kuru organizēja tā dēvētais apvienotais sieviešu pretestības bataljons. Vietējās sievietes ir sašutušas par pašreizējo situāciju, kāda izveidojusies saistībā ar produktu piegādēm, to, ka no teroristu varas puses netiek nodrošinātas nekādas sociālās garantijas, turklāt ir parādījusies tā dēvētās DTR (teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika») vadības izdotā viltotā nauda, kuru neņem neviens veikals. Aktīvistes tā dēvētajam DTR premjeram izvirzījušas ultimātu - divu mēnešu laikā aizvākties no pilsētas,» sacīja amatpersona.

Turklāt okupētajās apdzīvotajās vietās Faščivkā, Čornuhinē un Krasnijlučā, kur Krievijas karavīri tieši dzīvojamo namu kvartālos izvietojuši iekārtas «Grad», no kurām tiek apšaudīti Ukrainas valdības spēki, vietējie iedzīvotāji, bruņojušies ar sadzīves priekšmetiem, pieprasījuši Krievijas karavīriem pamest viņu pilsētas un izvest savu bruņutehniku.

Analoģiski vietējo iedzīvotāju protesti pēdējo dienu laikā notikuši arī Amvrosijivkā un Torezā, Doņeckas apgabalā, un Antracitā, Sverdlovskā, Červonopartizanskā un Roveņkos, Luhanskas apgabalā.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu