Kijeva: Austrumukrainā atrodas līdz 10 000 Krievijas karavīru

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas austrumos pretterorisma operācijas zonā patlaban ienaidnieka okupētajās teritorijās atrodas no 15 līdz 25 tūkstošiem kaujinieku un no pieciem līdz desmit tūkstošiem profesionālu Krievijas karavīru, par to preses konferencē Kijevā otrdien paziņoja pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs.

«Mūsu izlūkošanas struktūrām ir zināmi dati par kaujinieku skaitu, kas darbojas Ukrainas austrumos, kā arī par profesionālo Krievijas karavīru skaitu, kas atrodas pretterorisma operācijas īstenošanas zonā,» sacīja amatpersona.

«Tomēr, ja es nodošu atklātībai skaitli, kas ir zināms mūsu izlūkiem, tas pretinieka pusei ļaus saprast, cik lielā mērā mēs esam informēti par situāciju, tāpēc operēšu ar šādiem skaitļiem - no 15 līdz 25 tūkstošiem bruņotu kaujinieku un no pieciem līdz desmit tūkstošiem Krievijas karavīru, kuri atrodas Ukrainas teritorijā, kas pagaidām ir kaujinieku kontrolē,» sacīja Seļezņovs.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu