Kaujinieki aicina ANO uz Austrumukrainu nosūtīt miera uzturētājus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos esošie prokrieviskie kaujinieki otrdien aicinājuši ANO Drošības padomi sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par starptautisko miera uzturētāju nosūtīšanu uz karadarbības zonu.

Kā paziņoja pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» līderi, viņi vēlas lai Austrumukrainā ierastos miera uzturēšanas spēki, kuru sastāvā būtu arī Krievijas pārstāvji, lai tādējādi īstenotu «pastāvošās vienošanās un palīdzētu risināt humāno un sociālo situāciju».

Ukrainas valdība jau septembrī parakstīja vienošanos par uguns pārtraukšanu, tomēr līdz šim tā arī nav izdevies apturēt septiņus mēnešus ilgušās kaujas Austrumukrainā.

Kopš noslēgta vienošanās bojā gājuši aptuveni 1000 cilvēku, vidēji 13 cilvēki dienā.

Doņeckas varas iestādes otrdien paziņoja, ka diennakts laikā apšaudēs nogalināti vēl trīs civiliedzīvotāji.

Tiek ziņots, ka pēdējās nedēļas laikā no Krievijas vēl joprojām tiek ievesti karavīri un ieroči, raisot bailes par jaunu uzbrukumu Ukrainas spēkiem.

Pašlaik konflikta zonā atrodas aptuveni 15 000 līdz 20 000 bruņotu kaujinieku, kā arī 5000 līdz 10 000 Krievijas karavīru, otrdien paziņojusi kāda Ukrainas armijas amatpersona.

Krievija noliedz saistību ar atbalsta sniegšanu kaujiniekiem un turpina apgalvot, ka konflikta zonā esošie Krievijas karavīri esot brīvprātīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu