Palielinoties terorisma draudiem, Norvēģijā apbruņo policistus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz teroristu uzbrukumu draudu palielināšanos, Norvēģijā policistiem, kas parastos apstākļos nav bruņoti, tiks izdalīti šaujamieroči, otrdien pavēstīja policija. Jaunā kārtība sākotnēji būs spēkā vienu mēnesi.

«Sākot ar šodienu, formās tērptie policisti, kuru pienākumos ir novērošanas un iejaukšanās uzdevumi, būs bruņoti ar šaujamieročiem,» teikts Nacionālā policijas direktorāta paziņojumā.

«Iemesli ir saistīti ar [izlūkdienesta] PST veikto riska izvērtējumu, kurā norādīts, ka policija un armija ir iespējamie teroristu uzbrukumu mērķi.»

PST 5.novembrī izplatīja paziņojumu, kurā teikts: «Sagaidāms, ka nākamos 12 mēnešus Norvēģijā pastāvēs teroristu uzbrukumu draudi vai arī tā būs pakļauta uzbrukumu mēģinājumiem.» Šādi izlūkdienests atgādināja par incidentiem, kādi jau ir pieredzēti Kanādā, Lielbritānijā un Austrālijā.

Norvēģijas varasiestādes arī paudušas bažas par pieredzējušu un radikalizētu džihādistu atgriešanos no kaujām Sīrijā.

Atbilstoši PST datiem kaujās Sīrijā ir piedalījušies vai arī joprojām piedalās aptuveni 60 ar Norvēģiju saistīti cilvēki.

«Četras nedēļas var tikt uzskatīts par pārāk īsu posmu, bet tas ir tāpēc, ka mēneša laikā mēs veiksim jaunu izvērtējumu,» Norvēģijas ziņu aģentūrai NTB apliecināja tieslietu ministrs Anderss Anundsens.

Norvēģijas policisti parasti strādā neapbruņoti, bet viņi var izmantot šaujamieročus, kas atrodas ieslēgti policijas automašīnās.

Savukārt Norvēģijas armija ieteikusi personālam laikā, kad tas neveic pienākumus, armijas formu nevalkāt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu