Krievija Bosniju tur aizdomās par palīdzību apiet Eiropas pārtikas preču embargo

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija sākusi izmeklēt iespējamo augļu un dārzeņu kontrabandu caur Bosniju, kas izmantota, lai apietu Maskavas noteikto Eiropā ražotās pārtikas embargo, liecina dokumenti, kas otrdien nonākuši aģentūras AFP rīcībā.

Kopš Krievija vērsa sankcijas pret Eiropas pārtikas ražotājiem, sankciju neskartās Bosnijas un Hercegovinas pārtikas eksports strauji pieaudzis.

Krievijas veterinārais dienests apgalvo, ka

lauksaimniecības ražojumu imports no Bosnijas šogad salīdzinājumā ar 2013.gadu trīskāršojies,

liecina AFP rīcībā nonākušais Bosnijas ārlietu ministrijas dokuments.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos uz Krieviju eksportēto augļu un dārzeņu apjoms sasniedzis 3123 tonnas, kamēr tajā pašā laika periodā pērn tas bija 1014 tonnas.

Bosnija šogad eksportējusi uz Krieviju 2066 tonnas ābolu un bumbieru, kamēr pērn pirmajos deviņos mēnešos eksportētas tikai desmit tonnas, liecina oficiālās statistikas dati.

Šobrīd Maskava cenšas iegūt datus par šogad Bosnijā saražoto konkrēto augļu un dārzeņu daudzumu.

Krievijai aizdomas radījušas arī no Bosnijas importētās 94 tonnas kartupeļu, jo

pērn kartupeļi no šīs valsts vispār nav ievesti.

Lielākā daļa lauksaimniecības ražojumu Krievijā no Bosnijas ievesta septembrī un oktobrī, bet nedaudz mazāks apjoms - augustā, kad spēkā stājās Maskavas ieviestais embargo, aģentūrai AFP pavēstīja nodokļu inspekcijas amatpersona Ratko Kovačevičs.

Krievija pārtikas preču embargo ieviesa, atbildot uz ekonomiskajām sankcijām, kuras pret Maskavu vērsušas ASV un Eiropas savienība (ES) un kas savukārt tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu