Sīrija uzlidojumos «Islāma valsts» «galvaspilsētai» nogalina 63 cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas gaisa spēki otrdien īstenoja vairākus gaisa triecienus pret džihādistu grupējuma «Islāma valsts» pašpasludināto galvaspilsētu Raku, nogalinot vismaz 63 cilvēkus, tai skaitā vismaz 36 civiliedzīvotājus, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Šie bija Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma gaisa spēku nāvējošākie uzlidojumi Rakai, kopš «Islāma valsts» kaujinieki pērn pārņēma kontroli pār šo pilsētu.

«Starp 63 nogalinātajiem bija vismaz 36 civiliedzīvotāji. Bija arī 20 neidentificēti upuri, kas varēja būt civiliedzīvotāji vai džihādisti, kā arī vismaz septiņu citu cilvēku sakropļotas mirstīgās atliekas,» sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» direktors Rami Abdelrahmans.

Visvairāk upuru bija divos secīgos gaisa triecienos pret Rakas galveno rūpniecisko zonu.

Sīrijas valdības spēki vasaras beigās pastiprināja gaisa triecienus pret «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijas ziemeļos un austrumos. 6.septembrī uzlidojumos Rakai tika nogalināti 53 cilvēki, tai skaitā vismaz 31 civiliedzīvotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu