Merkele: Maskavai nemainoties, turpmākas sankcijas neizbēgamas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turpmākas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju ir neizbēgamas, ja Maskava nemainīs savu politiku pret Ukrainu, otrdien atzina Vācijas kanclere Angela Merkele.

«Mēs pastāvīgi strādājam pie šīs krīzes diplomātiskā noregulējuma. Tomēr tā gaitā tiek pārkāpta Ukrainas teritoriālā vienotība,» Merkeles teikto Eiropas ģimenes uzņēmumu kongresā Berlīnē citē ziņu aģentūra «Reuters».

Kamēr Krievija nepieliek pietiekamas pūles centienos rast izeju no Ukrainas konflikta, soda sankcijas ir nepieciešamas. «Tās ir neizbēgamas,» sacīja kanclere.

Vienlaikus viņa atzina, ka sankcijas atstāj negatīvu iespaidu uz Eiropas un Vācijas ekonomiku.

«Uzņēmējiem nav nekā svarīgāka par tiesiskajām garantijām, stabilitāti un mieru,» viņa rezumēja.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu