Irānā arestē britu sievieti, kura vēlējās apmeklēt volejbola spēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irāņu izcelsmes britu sievietei tika piespriests cietumsods par to, ka sporta cienītāja vēlējās apmeklēt volejbola spēli Irānā, raksta «Anglo Baltic News».

25 gadus vecā Gončeha Ghavami tika atzīta par vainīgu «propagandas pret pastāvošo varas sistēmu izplatīšanā», un viņai tika piespriests cietumsods. Šā gada jūnijā viņa tika aizturēta Teherānas stadionā, kad vēlējās apmeklēt vīriešu volejbola spēli, kur tikās Irānas un Itālijas komandas. Sieviete tikai tagad tikusi atbrīvota no ieslodzījuma apmaiņā pret drošības naudu, ko iemaksājusi viņas ģimene.

Ghavami no Londonas piedalījās protesta akcijā, kas vērsās pret aizliegumu Irānas sievietēm apmeklēt sporta pasākumus publiskos stadionos. Tad jaunā sieviete tika arestēta. 2012.gadā sievietēm Irānā tika aizliegts skatīties volejbola spēles, paplašinot jau iepriekš ieviesto aizliegumu sievietēm ierasties uz futbola mačiem.

Anglo Baltic News

E-pastā, kas ticis nosūtīts Lielbritānijas medijiem, aizturētās māsa rakstīja: «Tikai pirms pāris stundām mana māsa tika izlaista brīvībā apmaiņā pret drošības naudu. Šodien ir viņas dzimšanas diena. Cik labi, ka viņa ir mājās. Es beidzot dzirdu viņas balsi. Ir pagājušas 149 dienas, kopš to dzirdēju iepriekšējo reizi. Šis ir ļoti emocionāls moments. Mūsu māte nevarēja vien beigt raudāt. Bet viņa vēl nav brīva. Izpirkums vēl nav brīvība. Vakar tiesnesis izdeva verdiktu par gadu ilgu ieslodzījumu un divu gadu aizliegumu pamest Irānu.» Ghavami drīz vēlreiz aizstāvēsies apelācijas tiesā.

«Mēs ļoti ceram, ka viņu atbrīvos no visām apsūdzībām un apcietinājuma. No sirds vēlamies, lai viņai tiktu ļauts doties atpakaļ uz Lielbritāniju, lai viņa varētu turpināt mācības.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu