Slimnīcā kļūdas dēļ zīdaiņus iedod nepareizajiem vecākiem; tiesa lemj - jāaug ar svešiniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidāfrikā tiesas eksperti pieņēmuši skandalozu lēmumu slimnīcā nejauši samainītu bērnu lietā - bērniem esot jāturpina augt ar svešajiem vecākiem, raksta «The Telegraph».

Kādā slimnīcā Johannesburgā pirms četriem gadiem notika nelāga kļūme - medmāsas nejauši sajauca divu vienā un tajā pašā dienā dzimušu bērniņu, puisīša un meitenītes, identitāti.

Kļūdas dēļ bērni uz mājām tika aizsūtīti ar svešiem vecākiem.

Notikušais atklājās tikai četrus gadus vēlāk. Viens pāris bija izšķīries, un, tā kā tēvs atteicās maksāt bērnam uzturnaudu, šauboties par to, ka tas ir viņa, tika veikti paternitātes testi. Izrādījās, ka bērnam abi vecāki ir gluži citi.

Ģimenēm pretēji viedokļi

Kad noskaidrojās patiesība, viena no mātēm pauda vēlmi audzināt savu bioloģisko bērnu, kamēr otra - paturēt to, kuru visu šo laiku uzskatījusi par savu un audzinājusi. Ģimenes vērsās tiesā. Taču tiesas pieaicinātais eksperts lēma, ka bērniem jāturpina augt nevis ar saviem bioloģiskajiem vecākiem, bet ar pieņemtajiem.

Lietai nonākot Augstākajā tiesā, eksperts pēc visu apstākļu izvērtēšanas pauda viedokli, ka

palikšana kopā ar ģimeni, ko viņš vai viņa uzskatījusi par savējo četrus gadus, būtu «bērnu labākajās interesēs».

Likumi Dienvidāfrikā bieži tieši šo aspektu izvēlas kā noteicošo jautājumos, kas skar mazgadīgu bērnu labklājību.

Jāļauj kontaktēties arī ar bioloģiskajiem vecākiem

Tai pašā laikā tiesas eksperts arī uzsvēra, ka bērniem būtu jāļauj uzturēt kontaktus arī ar saviem bioloģiskajiem vecākiem.

Lietas iztiesāšanas laikā mainījās arī tās mātes viedoklis, kura vēlējās atpakaļ savu bioloģisko bērnu.

«Viena no mātēm sākotnēji gribēja atpakaļ savu bioloģisko bērnu, taču tagad nostāju mīkstinājusi, viņa pieņēmusi, ka patiesībā tas nemaz nav iespējams,» medijiem izteicās eksperts.

Tiesas lēmums gaidāms tuvākajā laikā, tomēr domājams, ka tā lems saskaņā ar ekspertu spriedumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu