Krievijā sievietei pēc iziešanas caur lidostas skeneri beidz darboties sirds stimulators

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Krievijā starptautiskajā lidostā «Baikal» uzreiz pēc lidostas drošības pārbaudes iziešanas mirusi sieviete, kurai bija ievietots sirds stimulators, raksta «The Daily Mail».

30 gadus vecā Diāna Tolstova braucienā bija devusies kopā ar savu vīru.

Sieviete kopā ar vīru izgāja lidostas drošības pārbaudes, tostarp izgāja arī cauri lidostas skenerim. Pēc tam abi devās tieši uz izlidošanas vārtiem. Turpceļā sieviete sāka sūdzēties par reiboni, saļima un mira vīra rokās.

Pēc visa spriežot, lidostas drošības iekārtu magnētiskie viļņi izraisīja sirds stimulatora darbības traucējumus.

Notikuma vietā minūtes laikā ieradās lidostas mediķis, taču viņš palīdzēt vairs nespēja.

Sievietes vīrs visā vaino lidostu - ārsts, kurš ieradies, šķietami neesot sapratis, ko šādā situācijā darīt, netikusi sniegta nekāda pirmā palīdzība vai izsaukta ātrā palīdzība.

Uzrādījuši dokumentus, kas ļāva pārbaudi neveikt

Vīrs turklāt uzsver, ka pirms brauciena lidostā iesniedzis dokumentus, kas apliecināja un izskaidroja, ka sievai ievietota elektroniska ierīce, kura kontrolē sirds ritmu.

«Es nezinu, kā tas notika, taču viņai tāpat nācās iet cauri lidostas skenerim.

Kad mēs nonācām pie izlidošanas vārtiem, viņa sāka sūdzēties par reiboni un sabruka. Mana skaistā Diāna nomira manās rokās,» bēdas medijiem klāstīja mirušās vīrs.

Sākta izmeklēšana

Lidostas «Baikal» pārstāvji vēsta, ka sākta izmeklēšana. «Lidostas personālam un drošības darbiniekiem ir dotas striktas instrukcijas, kā apieties ar cilvēkiem, kuriem ir sirds stimulatori. Un mēs esam brīdinājuši nekad šādam cilvēkam neļaut iziet pārbaudi ar metāla detektoru. Parasti šādos gadījumos lidostas personāls pārbauda attiecīgos dokumentus un ļauj cilvēkiem iet skeneriem garām,» teica lidostas runasvīrs.

Sirds stimulatori ir nelielas elektroniskas iekārtas, kuras operācijas ceļā tiek ievietotas cilvēka ķermenī sirds darbības ritma kontroles vai sirds asinis sūknēšanas spēju uzlabošanas nolūkos.

Jaunākās paaudzes sirds stimulatori ir pielāgoti tam, lai cilvēki varētu šāda veida drošības pārbaudes iziet,

jo tiek ar dažādu tehnoloģiju palīdzību pasargāti no ārējo magnētisko lauku iedarbības. Tai pašā laikā mediķi iesaka ievērot piesardzību un lidostās uzrādīt dokumentus, kas ļauj standarta pārbaudes procedūras neievērot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu