Ebolas vīrusa upuru skaits pieaudzis līdz 5689 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ebolas vīrusa epidēmijā, kas sākās pērnā gada decembrī Rietumāfrikā, ir inficējušies pavisam 15 935 cilvēki, no kuriem 5689 miruši, ceturtdien paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Pagājušo piektdien WHO bija informējusi par 15 351 infekcijas gadījumu un 5459 nāves gadījumiem šajā epidēmijā.

Pirmais inficēšanās gadījums šajā epidēmijā tika konstatēts pērnā gada decembrī Gvinejā. Epidēmija, kas ir plašākā kopš 1976.gada, kad pirmo reizi vīruss tika konstatēts, vissmagāk skar trīs Rietumāfrikas valstis Gvineju, Libēriju un Sjerraleoni.

Libērijā ir miruši 3016 cilvēki no 7168 inficētajiem, tomēr šajā valstī Ebolas vīrusa izplatīšanās temps palēninās un valsts ir atcēlusi ārkārtas stāvokli.

Sjerraleonē ir miruši 1398, bet Gvinejā - 1260 no inficētajiem.

Mali, kas ir jaunākā Ebolas vīrusa skartā valsts, ir apstiprināti astoņi infekcijas un seši nāves gadījumi.

Nigērijā vēl arvien ir reģistrēti 20 infekcijas un astoņi nāves gadījumi, bet Senegālā - viens infekcijas gadījums bez nāves gadījumiem, un abas valstis ir pasludinātas par brīvām no šā vīrusa.

ASV ir reģistrēti četri infekcijas gadījumi. Vienā no tiem inficētais cilvēks - Libērijas pilsonis - ir miris. Spānijā ir bijis viens infekcijas gadījums, bet inficētā medicīnas māsa ir atveseļojusies.

Ar Ebolas vīrusu inficējušies pavisam 592 veselības aprūpes darbinieki, no kuriem 340 miruši.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu