Holeras epidēmijā Haiti miruši 132 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holeras epidēmijā Haiti šogad ir miruši 132 cilvēki, bet inficējušies ar to var būt 14 869 cilvēki, trešdien paziņoja ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA).

Holeras epidēmija Haiti sākās 2010.gada oktobrī un ir pirmā apstiprinātā šīs slimības epidēmija šajā Karību jūras valstī 150 gadu laikā. Tās gaitā konstatēti 712 330 iespējami inficēšanās gadījumi un 8655 nāves gadījumi, teikts OCHA ziņojumā, atsaucoties uz Haiti Sabiedriskās veselības ministrijas datiem.

Starptautiskā palīdzības organizācija «Ārsti bez robežām» («Medecins Sans Frontieres», MSF) paziņoja, ka Haiti trūkst gultu holeras pacientiem. Kopš oktobra vidus Haiti galvaspilsētā Portoprensā ārkārtas hospitalizācija bijusi nepieciešama vairāk nekā 2000 cilvēkiem ar holeras simptomiem, informēja MSF.

Liela daļa Haiti iedzīvotāju ir holeras apdraudēti, jo valstī ir tīra ūdens un tualešu trūkums. Haiti veselības sistēma nespēj apmierināt holeras pacientu vajadzības, paziņoja MSF.

Daudzi Haiti iedzīvotāji uzskata, ka holeru šajā valstī ievazājuši ANO miera uzturētāji no Nepālas, kas ieradās palīdzēt Haiti pēc 2010.gada janvāra postošās zemestrīces. ANO nav uzņēmusies atbildību par šo epidēmiju un ir paziņojusi, ka nav iespējams oficiāli noteikt tās cēloni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu