Ukrainā notriektās lidmašīnas atlūzas uz Nīderlandi aizvedīs līdz nākamajai nedēļai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visas atrastās Austrumukrainā notriektās Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnas atlūzas tiks aizvestas no Harkovas uz Nīderlandi līdz nākamās nedēļas beigām, trešdienas vakarā paziņoja Harkovas apgabala valsts administrācijas preses dienests.

Par šo termiņu atlūzu aizvešanai paziņoja Apvienotās kopīgās starpresoru operatīvās grupas, kura meklēja reisa MH17 lidmašīnas «Boeing 777» vraka daļas prokrievisko separātistu kontrolētajā teritorijā, militārās apakšvienības komandieris Hanss van de Vens.

Harkovas apgabala valsts administrācijas ekonomikas un starptautisko attiecību departamenta direktors Viktors Kovaļenko informēja, ka kādā Harkovas dzelzceļa stacijā jau atrodas 12 apsargāti vagoni ar lidmašīnas atlūzām.

Eksperti ir savākuši 650 kubikmetrus atlūzu. Speciālisti lēš, ka būs vajadzīgas 16 kravas automašīnas to aizvešanai uz Nīderlandi.

«Ne Polijas, ne Vācijas dzelzceļa kompānijas nav izrādījušas interesi risināt lidmašīnas atlūzu transportēšanas jautājumu, tāpēc mēs nolēmām pārvadāt atrastās lainera daļas ar autotransportu. Ar pirmo reisu mēs nosūtīsim lielāko daļu lidmašīnas spārna,» paskaidroja van de Vens.

Nīderlandes eksperti, kuriem uzticēts arī atrast katastrofas upuru ķermeņu daļas un kas vada 17.jūlijā notikušās katastrofas izmeklēšanu, izmeklēšanas ietvaros Nīderlandē rekonstruēs lidmašīnas daļas.

«Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna «Boeing 777» 17.jūlijā tika notriekta virs prokrievisko nemiernieku kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos, nogalinot visus 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Līdz šim atrastajās mirstīgajās atliekās ir identificēti 289 upuri. Izmeklēšanu vada Nīderlandes speciālisti, jo šī valsts traģēdijā zaudēja visvairāk savu pilsoņu - 193.

Ukraina un Rietumvalstis lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos separātistus, kas izmantojuši Krievijas piegādātu «zeme-gaiss» tipa raķešu sistēmu «BUK», bet Krievija to noliedz un vaino Ukrainas armiju.

Izmeklētāji novembra vidū sāka lidmašīnas vraka daļu savākšanu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju pārraudzībā, pastāvot bažām par pilna mēroga karadarbības iespējamu atsākšanos šajā rajonā. Daļa atlūzu, kas nav uzskatāmas par noderīgām izmeklēšanai, tika atstātas uz vietas, un tās vēlāk savāks vietējie dienesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu