Lietuvas iedzīvotāju skaits kopš 2000.gada samazinās visstraujāk ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt

Lietuvas iedzīvotāju skaita samazināšanās 2000. līdz 2013.gadam bija visstraujākā Eiropas Savienībā (ES), demogrāfijas jautājumiem veltītā konferencē parlamentā paziņoja Cilvēka ģeogrāfijas un demogrāfijas institūta direktore Vlada Stankūniene.

«Šajā gadsimtā Lietuvas iedzīvotāju skaita samazināšanās bija straujāka nekā jebkurā citā valstī. Jau divus gadus mums ir mazāk nekā trīs miljoni [iedzīvotāju],» viņa norādīja.

Stankūniene uzsvēra, ka galvenais iemesls Lietuvas iedzīvotāju skaita samazinājumam pēdējos gados ir emigrācija. Valsts ir zaudējusi 30 000 iedzīvotāju katru gadu, trešo daļu no tiem dabisku iemeslu dēļ, mirstībai pārsniedzot dzimstību.

Lietuvas Statistikas departamenta dati liecina, ka Lietuvā bija nedaudz vairāk nekā trīs miljoni iedzīvotāju 2012. gada sākumā, samazinoties līdz 2,972 miljoniem līdz 2013.gada sākumam. Šī gada 1.oktobrī Lietuvā bija 2,927 miljoni iedzīvotāju.

Statistika rāda, ka Lietuvas iedzīvotāju skaita samazināšanās ir paātrinājusies no 1992.gada līdz 2010.gadam, palēninoties vienīgi pēdējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu