Interpols sāk meklēt bijušo «Putina baņķieri» Sergeju Pugačovu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Interpols ir sācis meklēt bijušo Krievijas miljonāru Sergeju Pugačovu, kurš savulaik tika dēvēts par «Putina baņķieri», bet pēc bankrota ir atstājis valsti un kļuvis par Putina kritizētāju.

Krievijas varas iestādes apsūdz 51 gadu veco Pugačovu valsts naudas zagšanā, kas bija piešķirta viņa bankas «Mežprombank» atbalstīšanai 2008.-2009. gada globālās finanšu krīzes laikā. Šī banka tagad ir bankrotējusi.

Pugačovs agrāk tika uzskatīts par līderi Kremlim pietuvinātā grupējumā, kurš bijis atbildīgs par bijušā naftas magnāta Mihaila Hodorkova aizturēšanu un ieslodzīšanu cietumā.

Līdz šā gada jūnijam Pugačovs bija arī Francijas ekskluzīvo pārtikas veikalu tīkla «Hediard» vairākuma daļas īpašnieks, kuru viņš iegādājās 2007.gadā.

Nesen Pugačovs atstāja Krieviju, apmetoties nezināmā vietā, un kļuva par vienu no skaļākajiem prezidenta Vladimira Putina un viņa jaunā bagāto uzticības personu loka kritizētājiem.

«Šodien Krievijā nav privātīpašuma. Ir tikai dzimtcilvēki, kas pieder Putinam,» Pugačovs oktobrī paziņoja britu laikrakstam «Financial Times». «Lielais bizness vairs nevar dzīvot kā iepriekš. Tam jādzīvo pēc militāriem noteikumiem,» viņš piebilda.

Pugačovs tika uzskatīts par vienu no nacionalizācijas kampaņas ierosinātājiem, kura tika sākta Krievijā neilgi pēc tam, kad Putins 2000.gadā pirmoreiz kļuva par prezidentu. Viņu arī uzskata par naftas kompānijas «JUKOS» vadītāja Hodorkovska aizturēšanas organizētāju.

Interpola oficiālajā interneta vietnē teikts, ka Pugačovu «meklē Krievijas tiesu iestādes lietas ierosināšanai». Paziņojumā arī pieprasīts, lai tie, kuriem ir zināma Pugačova atrašanās vieta, sazinātos ar Interpolu, bet nav tieši pieprasīta viņa aizturēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu