Bristoles ielās izbrauc autobuss, kas darbināms ar izkārnījumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums «Wessex Water» ir izstrādājis autobusu, kas var tikt darbināts, izmantojot cilvēka izkārnījumus. Kā autobusa degviela tiek izmantota biometāna gāze, kas tiek iegūta no cilvēku izkārnījumiem, raksta «Anglo Baltic News».

Uzņēmums jauno autobusu laiž klajā liela ilgtermiņa plāna ietvaros. Kompānijas attīstības plāns paredz attīstīt veidus, kā pārvērst cilvēka atkritumus no jauna izmantojamā enerģijā.

Izpēte tika veikta septiņu gadu garumā, un tagad projekts ir sasniedzis tā beidzamo fāzi - īstenošanu. Projekta ietvaros ir izveidota atkritumu savākšanas sistēma, kas ir spējīga radīt pietiekami biometāna, lai apgādātu ar enerģiju 8500 mājsaimniecību un, protams, autobusu, kas darbināts ar cilvēka izkārnījumiem.

Anglo Baltic News

Uzņēmuma menedžeris Mohammeds Saddiks apgalvo: «Ar gāzi darbināmiem spēkratiem ir ļoti svarīga loma gaisa kvalitātes uzlabošanā Lielbritānijas pilsētās. Bet biobuss jau ir nākamais attīstības solis, jo tas tiek darbināts ar vietējo cilvēku palīdzību. Un ļoti iespējams, ka tā darbināšanā ir iesaistīti arī tie, kas tobrīd atrodas autobusā. Biometāna izmantošana ne tikai apgādā mūs ar ilgtspējīgu degvielu, bet arī mazina atkarību no tradicionālajām fosilajām degvielām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu