Krievijā strādājot «informācijas diversiju specvienība»

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijā darbojas jaudīga propagandas mašīna, kas žurnālistus izmanto kā «informācijas diversiju specvienību». Šī specvienība masveidā ģenerē melus un apkalpo Krievijas agresīvās intereses, uzskata Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušais padomnieks Andrejs Illarionovs.

«Krievijā strādā nevis žurnālisti, bet informācijas diversiju specvienība. Tas ir informācijas karaspēks, viņi veic informācijas agresiju, un šobrīd bez spēcīgas pretošanās viņi uzvar,» «apaļā galda» forumā Varšavā sacīja Putina ekspadomnieks.

Krievijas žurnālisti ir diversanti, jo ir gatavi pat mirt, dodoties uz Ukrainu, norādīja Illarionovs, piebilstot, ka šie žurnālisti pilnībā apzinās, ka gatavos absolūti melīgu vai izkropļotu informāciju.

Kā Krievijas informācijas diversijas piemēru viņš minēja Krievijas mediju masveidīgi izplatīto dezinformāciju par Ukrainas armijas it kā sarīkotajām zvērībām, kurai pievienoti daudzus gadus veci videosižeti no citiem karstajiem punktiem, piemēram, Sīrijas.

«Manipulēšanai ar sabiedrisko domu strādā milzīga propagandas mašīna, tiek tērēta vājprātīga nauda,» uzsvēra bijušais prezidenta padomnieks.

Rietumi bieži vien uzņem savā bruņojumā Krievijas propagandas sagatavotos «argumentus» vai notikumu traktējumu.

Viena šāda Krievijas «zombomediju» tēze ir par to, ka pasaule ieiet jauna Aukstā kara laikmetā.

«Tas ir nevis aukstais karš, bet gan visīstākais karstais karš. Aukstā kara laikā nebija personālsankciju, nebija neviena citu valstu aneksijas gadījuma. Eiropā pēc kara nemainījās robežas, negāja bojā tūkstošiem cilvēku,» sacīja Illarionovs, norādot, ka Maskava Rietumu acīs tādējādi cenšas mazināt pašas noziegumu mērogus.

Kā pozitīvus un veiksmīgus viņš minēja ukraiņu centienus, piemēram, analītiskās grupas «Informatīvā pretošanās» darbību, kas cenšas analizēt un uz karstām pēdām atspēkot Krievijas propagandas melus un dezinformāciju.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu