Porošenko izslēdz Ukrainas federalizāciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, uzstājoties Ukrainas jaunā parlamenta pirmajā sēdē, valsts prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Ukrainas federalizācija nenotiks.

«Nekādas federalizācijas nebūs. Tā ir atbilde padomniekiem gan austrumos, gan rietumos,» norādīja prezidents. Viņš uzsvēra, ka ukraiņi pieprasa valsts vienotību un neatbalsta federalizāciju.

«100% ukraiņu šobrīd ir par vienotu valsti. Konstitucionālais ukraiņu vairākums redz to kā unitāru valsti - nekādas federalizācijas,» norādīja Porošenko.

Viņš piebilda, ka «tas ir sirsnīgs apsveikums tiem, kas no austrumiem un rietumiem iesaka Ukrainas federalizāciju. Varat ieteikt, bet ukraiņi pret to iebilst, un mēs beidzot esam vara, kas var uzklausīt un īstenot ukraiņu sapņus.»

Kā uzsvēra Porošenko, šobrīd Ukrainā ir rekordliels skaits pilsoņu, kuri uzskata, ka vienīgajai valsts valodai ir jābūt ukraiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu