Porošenko ierosina, ka Ukrainas jauno pretkorupcijas dienestu vajadzētu vadīt ārzemniekam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien ierosināja, ka valsts jauno pretkorupcijas dienestu vajadzētu vadīt ārzemniekam.

«Es ierosinu uzaicināt uz šo posteni cilvēku no ārzemēm. Šim cilvēkam būs viena priekšrocība -

viņam nebūs sakaru ar Ukrainas politisko eliti,»

norādīja Porošenko, uzstājoties Ukrainas parlamenta pirmajā sēdē pēc 26.oktobra vēlēšanām.

«Ne to, kurš ir kāda cita bērna krusttēvs vai kāda radinieks vai brālis. Tehnokrātu, kurš būs vienlīdz tālu no visiem politiskajiem spēkiem, un kuram mēs visi uzticēsimies, un kurš demonstrēs mūsu rīcības efektivitāti,» teica Ukrainas prezidents, nenosaucot konkrētu personu.

Ukrainas jaunā koalīcijas valdība ir izstrādājusi ambiciozu reformu programmu, cenšoties radīt labu iespaidu starptautiskajos aizdevējos, atdzīvināt ekonomiku un izskaust plaši izplatīto korupciju.

Miljardieris Porošenko balstīja savu priekšvēlēšanu kampaņu uz cīņu pret korupciju.

Starptautiskās nevalstiskās organizācijas «Transparency International» Ukrainas biroja vadītājs Andrijs Marusovs norādīja, ka Porošenko iniciatīva varētu būt pēdējā izdevība. Ukraina ieņēma 144. vietu no 177 valstīm šīs pretkorupcijas organizācijas korupcijas uztveres indeksā, kurā augstāka vieta nozīmē zemāku korupcijas uztveres indeksu.

«Ja nebūs reālu izrāvienu, tad mēs riskējam nokļūt 10 gadu senā pagātnē, melnajā caurumā, kur būs tāda vieta ar nosaukumu Ukraina, kurai būs visi Ukrainas simboli, bet kura patiesībā būs nefunkcionējoša valsts ,» viņš norādīja.

Piesavināšanās un kukuļdošana īpaši lielus apmērus sasniedza Porošenko priekšteča Viktora Janukoviča laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu