Ņujorkā aiztur septiņus cilvēkus par darbībām Fērgusonas protestu atbalstam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Ņujorkā ceturtdien aizturēja septiņus demonstrantus, kuri mēģināja izjaukt Pateicības dienas parādi, protestējot pret lēmumu neizvirzīt apsūdzības baltajam policistam, kurš nošāvis neapbruņotu melnādainu jaunieti Misūri štata Fērgusonas pilsētā.

Demonstranti pauda sašutumu par iepriekšējās izmeklēšanas zvērināto pirmdien pieņemto lēmumu neizvirzīt apsūdzības policistam Darenam Vilsonam, kurš 9.augustā Fērgusonā nošāva 18 gadus veco Maiklu Braunu. Viņi tika aizturēti par sabiedriskās kārtības traucēšanu, paziņoja policijas preses sekretāre.

Protestētāji mēģināja tuvoties parādes maršrutam, apgāžot metāla barikādes, bet policija aizšķērsoja viņiem ceļu.

Protesti pret zvērināto pirmdienas lēmumu ir notikuši gan Fērgusonā, gan citur ASV. Fērgusonā tie izvērtās divu dienu vardarbībā, kuras gaitā notika dedzināšanas un veikalu izlaupīšanas.

Par piedalīšanos masveidīgos protestos Fērgusonā un citās ASV pilsētās policija ir aizturējusi vairāk nekā 400 cilvēku.

Ņujorkā otrdien tika aizturēti 10 cilvēki demonstrācijās, kuras bija bloķējušas tiltus un tuneļus. Visi 10 aizturētie vēlāk tika atbrīvoti, bet viņiem būs jāierodas tiesā.

Pirmdienas vakarā Ņujorkā tika aizturēti divi protestētāji, no kuriem viens bija metis sarkanu krāsu uz policijas komisāru.

Pilsonisko tiesību līderi ir aicinājuši uz jauniem valsts mēroga protestiem sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu