Pāvests piektdien ierodas Turcijā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks piektdien ieradīsies trīs dienu vizītē Turcijā, kur tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un patriarhu Bartolomeju.

Pāvests plāno ierasties Ankarā ap pusdienlaiku un taisnā ceļā dosies uz Ataturka mauzoleju, bet pēc tam tiksies ar Erdoganu.

Sestdien pāvests dosies uz Stambulu, kur apmeklēs Svētās Sofijas muzeju un Sultāna Ahmeda mošeju, noturēs dievkalpojumu un tiksies ar Konstantinopoles patriarhu Bartolomeju.

Šī nebūs Franciska un Bartolomeja pirmā tikšanās. Abi reliģiskie līderi tikās uzreiz pēc Franciska stāšanās pāvesta amatā un vēlreiz pāvesta vizītes laikā Tuvajos Austrumos.

Svētdien pāvests apmeklēs Stambulas svētā Georgija pareizticīgo baznīcu un ar patriarhu Bartolomeju parakstīs kopēju deklarāciju.

Šī būs pāvesta pirmā vizīte Turcijā kopš 2006.gada, kad to apmeklēja Franciska priekštecis Benedikts XVI, un tikai ceturtā reize, kad pāvests apmeklē šo valsti, kur 99% iedzīvotāju ir musulmaņi.

Svētdien pāvests tiksies ar vietējās nelielās katoļu kopienas pārstāvjiem.

Franciskam nav ieplānota atsevišķa tikšanās ar kristiešu bēgļiem, kas Turcijā meklējuši pavērumu no džihādistiem Irākā un Sīrijā, bet daudzi gaida, ka pāvests savas vizītes laikā pievērsīs sabiedrības uzmanību bēgļu jautājumam.

Intervijā vizītes priekšvakarā pāvests kādam Izraēlas laikrakstam norādīja, ka kristiešu vajāšana šajā reģionā ir ļaunākā kopš kristietības pirmsākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu