Ekstrēmisti gatavojuši bruņotu varas sagrābšanu Moldovā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Moldovas tiesībsargājošās iestādes veikušas kratīšanu ekstrēmistiskās organizācijas «Antifa» locekļu mājās un dzīvokļos, pēc kuras noskaidrojies, ka grupējums gatavojis bruņotu varas sagrābšanu Moldovā.

Kratīšanas laikā atrasti ieroči, mobilie telefoni, lielas naudas summas un detalizēti Moldovas valsts iestāžu plāni.

«Kratīšanas laikā organizācijas «Antifa» locekļu mājās un dzīvokļos tika atrasti detalizēti Moldovas valsts iestāžu plāni, starp kuriem bija arī Centrālās vēlēšanu komisijas plāns. Tas dod mums pamatu domāt, ka minētās organizācijas mērķis patiesībā bija varas sagrābšana Moldovā ar spēku,» žurnālistiem pavēstīja prokurors Viorels Morarjs.

Kā pavēstīja policijas pārstāvis, aizturēto ekstrēmistu dzīvesvietās atrastas pistoles, granātmetēji, granātas, armijas formastērps, jauni mobilie telefoni, SIM kartes, kā arī ievērojamas naudas summas Moldovas lejās un Krievijas rubļos.

Dažas dienas iepriekš galvaspilsētā Kišiņevā un citās Moldovas pilsētās tika aizturēti 15 organizācijas «Antifa» biedri. Viņi visi tiek turēti aizdomās par plāniem organizēt masu nekārtības svētdien Moldovā paredzēto parlamenta vēlēšanu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu