Kemerons nāks klajā ar plānu imigrācijas samazināšanai no ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai samazinātu imigrāciju, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons piektdien ierosinās aizliegt imigrantiem no Eiropas Savienības (ES) valstīm pirmos četrus gadus pieprasīt pabalstus, ziņo mediji.

Jaunākie oficiālie dati liecina, ka, neskatoties uz Kemerona solījumiem samazināt imigrāciju, viņa laikā premjera amatā imigrantu skaits ir tikai pieaudzis.

Savā runā Kemerons atkārtoti solīs uzvaras gadījumā 2015.gada vēlēšanās 2017.gadā sarīkot referendumu par izstāšanos vai palikšanu ES.

Premjers neizslēgs iespēju atbalstīt kampaņu par izstāšanos, ja ar Briseli netiks panākta apmierinoša vienošanās, ziņo mediji, kuru rīcībā nonācis runas uzmetums.

Savā runā Kemerons norādīs, ka imigrantiem no ES valstīm pirms pārvākšanās uz Lielbritāniju vajadzētu tikt pie darba piedāvājuma un bez darba palikušiem imigrantiem nevajadzētu atļaut palikt valstī.

Kemerons solīs aizliegt ES imigrantiem, kuriem ir darbs, pirmos četru gadus pēc ierašanās Lielbritānijā pieprasīt pabalstus.

Premjers arī norādīs, ka nepieciešams atņemt stimulu zemu apmaksātiem darbiniekiem vispār braukt uz Lielbritāniju un imigrantiem aizliegt pieprasīt pabalstus un nodokļu atlaides par bērniem, kuri dzīvo citur ES.

«Mans mērķis ir vienkāršs: padarīt mūsu imigrācijas sistēmu godīgāku un samazināt pašreizējo ārkārtīgi augsto imigrācijas līmeni,» paziņos Kemerons.

«Es saku mūsu Eiropas partneriem, ka mums ir pamatotas bažas. Mūsu bažas nav dīvainas vai nesaprātīgas. Mēs esam pelnījuši tikt uzklausītiem,» norādīs premjers.

Kemerona plānā teikts, ka imigrantiem no jaunajām ES dalībvalstīm vajadzētu aizliegt strādāt Lielbritānijā, kamēr viņu valstu ekonomikas nav nonākušas daudzmaz vienā līmenī ar pārējo ES.

Premjers arī aicinās noteikt stingrākus atkārtotas iebraukšanas aizliegumus ubagiem un bezpajumtniekiem, kā arī stingrākus noteikumus noziedznieku deportēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu