Briselē svinīgi iedegta Ziemassvētku egle no Rīgas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @CPSRTBF

Briseles Lielajā laukumā svinīgi iedegta no Rīgas vestā Ziemassvētku egle.

Pasākumā piedalījās RD priekšsēdētājs Nils Uškaovs, Briseles mērs Ivans Maijers (Yvan Mayeur), Briseles pilsētas Kultūras vicemēre Karina Laljē (Karine Lalieux) un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce–Līcīte, kā arī simtiem pilsētas iedzīvotāju un tūristu. Svinīgajā pasākumā piedalījās arī Briseles vokālā grupa «Ugunis», kas izpildīja dziesmu «Rīga dimd».

Tradicionāli vairāk nekā simts gadu Briseles galvenā egle tika cirsta Ardēnas mežos, izņemot 2012.gadu, kad egli aizvietoja abstrakta skulptūra. Tādēļ šis ir īpašs notikums ne tikai šā gada Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai, bet arī pašiem Briseles iedzīvotājiem, norāda RD.

Lai akcentētu tradīcijām bagāto Rīgas vēsturi, par egles rotājumiem izvēlēts latviešu etnogrāfijas mantojums un Rīgas simbolika – Māras krusts kā laimes simbols, kas tika izmantots, lai sargātu materiālo labklājību; atslēga, kas simbolizē leģendām apvīto Rīgas atslēgu; Rīgas ģerboņa sakrustotās atslēgas, kas gādā par aizsardzību, kā arī pats Rīgas vārds.

Ar Rīgas egles oficiālo atklāšanu, gaismas šovu un svētku gājienu sākas Briseles lielais ziemas festivāls «Plaisirs D’Hiver» - galvenais publiskais ziemas sezonas notikums Briselē, kas piedāvā gan plašu tirdziņu, gan arī dažādas citas ar ziemu un gada nogales svētkiem saistītas aktivitātes. Šogad Ziemassvētku tirdziņā līdz pat 4. janvārim Briseles iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iepazīties ar latviešu ēdieniem. Godinot Latvijas galvaspilsētu Rīgu, Briseles slavenais simbols «Čurājošais puisēns» jeb «Manneken Pis» piektdien bija ietērpts latviešu tautas tērpā.

Rīgas egle Briseles centrā atradīsies līdz 2015.gada 4.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu