Neveiksmīga diena: Kolekcionārs vilcienā aizmirst 1 000 000 € vērtu papīra rulli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kāds mākslas kolekcionārs apelē pie sabiedrības sirdsapziņas, lūdzot palīdzību vilcienā aizmirsta sena apgleznota papīra ruļļa meklēšanā, raksta «The Telegraph».

Neveiksmīgā kārtā kolekcionārs Fransesko Plateroti vilcienā uz sēdekļa aizmirsa 13. gadsimtā Ķīnā radītu zīmējumu, kura vērtība tiek lēsta ap 1 000 000 eiro.

Plateroti skaidro, ka ar ātrvilcienu pirms nedēļas ceļoja no Parīzes uz Ženēvu. Parīzē viņš bija ieradies, lai vērtīgo vēstures liecību izrādītu mākslas izstādes laikā.

Viņš apzinoties, ka izredzes nav lielas, tomēr apelēja pie atradēja labās sirds, lūdzot rulli viņam atdot.

Plateroti ar kaunu nācās atzīt, ka rullis nav nozagts - viņš to vienkārši esot aizmirsis uz sava sēdekļa vilciena vagonā. «Es biju pilnīgā izmisumā, kad atklāju, ka tā pie manis vairs nav. Tas bija pamatīgs šoks.»

Plateroti izkāpis stacijā netālu no Ženēvas. To, ka rullis nav pie viņa, Plateroti pamanījis vien tad, kad vilciens jau bija aizbraucis. Viņš nekavējoties informēja stacijas darbiniekus, kuri sazinājās ar kolēģiem Ženēvā. Vilciens tad tika rūpīgi pārmeklēts, taču rullis jau bija prom.

Izmisušais kolekcionārs vērsies pie saviem ceļabiedriem, kuri 21. novembrī ap astoņiem vakarā bija liktenīgajā vilcienā, cerot, ka kāds kaut ko redzējis. Par manuskripta atdošanu viņš sola atlīdzību.

«Cilvēki grib izmantot manu nelaimi. Viņi man zvana un saka, ka rullis ir pie viņiem un ka viņi to izsūtīs, tiklīdz atlīdzība būs kontā.

Šādi gadījumi visu padara vēl sliktāku. Es zvanu Šveices nozaudēto mantu dienestiem trīs reizes dienā.»

Tomēr Plateroti ir optimisma pilns - legāli pazaudēto rulli pārdot nav iespējams, jo nepieciešams tā autentiskuma sertifikāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu