ES piešķir Ukrainai aizdevuma maksājumu 500 miljonu eiro apmērā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) piešķīrusi Ukrainai aizdevuma daļu 500 miljonu eiro apmērā.

Šī summa ir daļa no martā sāktās palīdzības programmas Ukrainai, kuras apjoms veido 1,6 miljardus eiro un kuras mērķis ir stabilizēt Ukrainas ekonomiku.

«Mēs sniedzam nepieciešamo finansiālo atbalstu laikā, kad Ukrainas tautai jāsaskaras ar neierastiem ekonomiskiem un sociāliem izaicinājumiem,» paziņoja ES ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisārs Pjērs Moskovisī.

«Ir svarīgi, ka valsts saglabā reformu īstenošanas tempu, tādējādi radot apstākļus noturīgai visu ukraiņu labklājībai,» viņš piebilda.

No 1,6 miljardu dolāru palīdzības programmas Ukrainai vēl jāsaņem 250 miljoni eiro.

Šī programma ir daļa no plašāka palīdzības pasākumu kopuma 11 miljardu eiro vērtībā, kas ietver arī ES attīstības fondu finansējumu un aizdevumu no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB).

Finansiālu atbalstu Ukrainai sniedz arī Starptautiskais Valūtas fonds.

ES gan vairākkārt ir atlikusi jaunu starptautisko donoru sanāksmi par palīdzības sniegšanu Ukrainai, tā vietā aicinot Kijevu mazināt atkarību no ārējās palīdzības.

Pagājušajā nedēļā apmeklējot Ukrainu, ES kaimiņattiecību jautājumu komisārs Johanness Hāns izteicās, ka Ukrainai vispirms ir jāsāk īstenot reformas un tikai tad tā var cerēt uz donoru konferenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu