Britu dīdžejam piespriež 25 gadu cietumsodu par dzimumnoziegumiem pret pusaudzēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu pirātiskās radiostacijas dīdžejam Rejam Teretam piemērots 25 gadu cietumsods par 60. un 70.gados pastrādātiem noziegumiem, kuru vidū ir seksuāla uzmākšanās nepilngadīgām meitenēm un izvarošana.

73 gadus vecais Terets bija dzimumnoziegumos apsūdzētā raidorganizācijas BBC raidījumu vadītāja Džimija Sevila dzīvokļa biedrs un šoferis.

Mančestras tiesas tiesnesis pagājušonedēļ lēma, ka Terets izmantojis slavenības statusu, lai piekļūtu upuriem. Viņš tika atzīts par vainīgu septiņos apsūdzības punktos par izvarošanu, kā arī 11 apsūdzības punktos par seksuālu uzmākšanos.

«Skaidri saprotams, ka jūs izmantojāt slavenības statusu, lai seksuāli aizskartu jaunas meitenes vecumā no 13 līdz 15 gadiem,» sacīja tiesnesis Džeremijs Beikers. «Cietušajām bija maza apjausma par to, kas notika, kā arī nešķita, ka var izvairīties no pāridarījuma.»

Kad tika nolasīts tiesneša lēmums, zāli pāršalca aplausi.

2012.gada oktobrī sākās raidorganizācijas BBC bijušās šovu zvaigznes Džimija Sevila tiesāšana par dzimumnoziegumiem pret bērniem. Liecībās izskanēja informācija par vairākiem citiem britu izklaides industrijas darboņiem, kam piedēvēti līdzīgi noziegumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu