Polijas ģenerālis: izdevās novērst vērienīgu teroraktu ar tūkstošiem upuru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Polijas iekšējās drošības dienesta (ABW) vadītāja vietnieks ģenerālis Pāvels Prušiņskis paziņojis, ka 2003.gadā dienestam izdevies novērst teroraktu, kā rezultātā bojā būtu gājuši tūkstošiem cilvēku.

Nacionālajā televīzijā TVP Prušiņskis pastāstīja, ka uzbrukuma mērķis bijis Ziemassvētku mises četrās lielās Polijas pilsētās.

Precīzas pilsētas viņš gan nenosauca, bet piebilda, ka islāma teroristi bija paredzējuši uzspridzināt četras katedrāles, kas būtu pilnas ar cilvēkiem.

«Gandrīz viss bija sagatavots,» sacīja Prušiņskis. «Uzbrukumiem bija jānotiek lielākajās pilsētās, bet es nedrīkstu atklāt, kurās. Es varu atklāt tikai to, ka uzbrukumi būtu notikuši katedrālēs, un mēs uztraucāmies, ka vairāki tūkstoši cilvēku aizies bojā.»

Viņš piebilda, ka traģēdiju izdevies novērst, izmantojot ABW speciālo spēku programmu «Miecz», un viņš pats personīgi to uzraudzījis.

Polijas spēku galvenais uzdevums ir novērot tos cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par teroraktu organizēšanu, norādīja Prušiņskis, piebilstot, ka šāda rīcība tiek saskaņota arī ar speciālajiem spēkiem citās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu