ASV atjauno diplomātiskās attiecības ar Kubu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV atjaunos diplomātiskās attiecības ar Kubu, kā arī atvieglos pret komunistisko valsti vērsto tirdzniecības embargo, trešdien paziņo amatpersonas.

ASV vēstniecība Havanā tiks atjaunota «tuvāko mēnešu laikā», pēc ieslodzīto apmaiņas starp abām valstīm pavēstīja prezidenta Baraka Obamas amatpersonas.

ASV vēstniecība Havanā tiks atjaunota «tuvāko mēnešu laikā», pēc ieslodzīto apmaiņas starp abām valstīm pavēstīja prezidenta Baraka Obamas amatpersonas.

Ar attiecīgu paziņojumu Obama nāks klajā plkst.19 pēc Latvijas laika. Tajā pašā laikā ar runu uzstāsies arī Kubas prezidents Rauls Kastro.

Abu valstu līderi jau otrdien pārrunāja Kubas cietumā esošā Alana Grosa un Savienoto Valstu cietumos esošo trīs kubiešu atbrīvošanu.

«Prezidents arī ļāva noprast savu nolūku īstenot šīs politiskas izmaiņas, taču arī turpmāk iestāties par cilvēktiesībām Kubā,» piebilda viena no amatpersonām.

ASV embargo pret Kubu noteica pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet diplomātiskās attiecības starp abām valstīm nav pastāvējušas kopš 1961.gada.

1960.gadā pēc Fidela Kastro vadītās revolūcijas noteiktā blokāde aizliedz tirdzniecību ar «Brīvības salu». Vienīgais izņēmums ir lauksaimniecības preces un medikamenti.

Pēc Havanas aplēsēm, ASV īstenotā blokāde Kubai izmaksājusi jau vairāk nekā triljonu dolāru

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu