Obama paziņo par «jaunu nodaļu» attiecībās ar Kubu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama trešdien paziņoja, ka attiecībās ar komunistisko Kubu atšķirta «jauna nodaļa» un ka pienācis laiks atmest «novecojušo pieeju», ar kuras palīdzību progresu panākt nav izdevies.

«Ar šo izmaiņu palīdzību mēs vēlamies radīt vairāk iespēju Amerikas un Kubas tautām un iesākt jaunu nodaļu,» norādīja Baltā nama saimnieks.

Kā ziņots, jau iepriekš ASV amatpersonas trešdien pavēstīja, ka Vašingtona grasās atjaunot diplomātiskās attiecības ar Havanu un atvieglot pret komunistisko valsti vērsto tirdzniecības embargo, kā arī atcelt ceļošanas ierobežojumus.

ASV vēstniecība Havanā tiks atjaunota «tuvāko mēnešu laikā», pēc ieslodzīto apmaiņas starp abām valstīm pavēstīja prezidenta Baraka Obamas amatpersonas.

Obama un Kubas prezidents Rauls Kastro jau otrdien pārrunāja Kubas cietumā esošā Alana Grosa un Savienoto Valstu cietumos esošo trīs kubiešu atbrīvošanu.

«Prezidents arī ļāva noprast savu nolūku īstenot šīs politiskās izmaiņas, taču arī turpmāk iestāties par cilvēktiesībām Kubā,» piebilda viena no amatpersonām.

ASV embargo pret Kubu noteica pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet diplomātiskās attiecības starp abām valstīm nav pastāvējušas kopš 1961.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu