54 Nigērijas karavīriem piespriests nāvessods par dumpi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kara tiesa Nigērijā trešdien piesprieda 54 karavīriem nāvessodu par dumpi pēc viņu atteikšanās cīnīties pret islāmistu grupējumu «Boko Haram» valsts ziemeļaustrumos, paziņoja karavīru advokāts.

Kara tiesas prāva sākās 15.oktobrī un notika aiz slēgtām durvīm. Pieci karavīri tajā tika attaisnoti.

Līdzīgā lietā septembrī 12 karavīriem tika piespriests nāvessods par dumpi pēc tam, kad viņi bija šāvuši uz savu komandējošo virsnieku Maiduguri pilsētā, kur armija cīnās pret «Boko Haram».

Spriedumi abās lietās vēl ir jāapstiprina armijas vadībai, bet nekas neliecina, ka tā būtu pret šiem spriedumiem.

Trešdien notiesātie karavīri bija atteikušies palīdzēt atkarot trīs Borno štata pilsētas, kuras augustā ieņēma «Boko Haram».

Nigērijas karavīri frontes pozīcijās bieži ir sūdzējušies, ka viņiem trūkst ieroču un cita aprīkojuma, kas nepieciešams cīņai pret «Boko Haram».

«Boko Haram» jau piecus gadus cīnās par kalifāta izveidošanu Nigērijas ziemeļos, kur iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi. Šim grupējumam ir tanki, raķešgranātu metēji un cits smagais bruņojums, bet Nigērijas armijas karavīriem reizēm pat pietrūkst munīcijas kaujas šautenēm.

«Boko Haram» kontrolē vairāk nekā 20 pilsētu un ciemu Nigērijas ziemeļaustrumos un kopš 2009.gada nogalinājis vairāk nekā 13 tūkstošus cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu