Baltkrievijā pieņemts likums atvieglo interneta mediju slēgšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Baltkrievijas parlaments ir pieņēmis likumu, kas ļauj valstij slēgt jebkuru interneta ziņu vietni, par kuras saturu saņemti divi brīdinājumi viena gada laikā, ziņoja radiostacija «Radio Brīvā Eiropa - Radio Brīvība».

Baltkrievijas informācijas ministre Lilija Ananiča, kas trešdien bija iesniegusi šā likuma projektu parlamentā, paziņoja, ka tas stāsies spēkā 1.janvārī.

Jaunais likums neprasa interneta mediju oficiālu reģistrāciju, bet paredz, ka Informācijas ministrija tos novēros, «lai nodrošinātu, ka šo vietņu izmantotie materiāli atbilst Baltkrievijas likumdošanai». Vietņu īpašnieki būs atbildīgi par to saturu.

Šis likums arī ierobežo ārzemju īpašuma daļu jebkurā ziņu vietnē līdz 20%, kas ir mazāk nekā pašreiz spēkā esošā likumā paredzētie 30%.

Rietumvalstu valdības un Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko pretinieki viņu apsūdz mediju brīvības pārkāpšanā.

Varas iestādes vairākās bijušajās Padomju Savienības republikās ir palielinājušas kontroli pār raidsabiedrībām un drukātajiem medijiem, bet tām ir grūtāk apspriest opozicionārus viedokļus interneta medijos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu