Maskavā dibinās partiju Krievijas ārējās ekspansijas sekmēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Svētdien Maskavā notiks partijas «Lielā Krievija» («Boļšaja Rossija») dibināšanas kongress, kurā, kā paziņojuši iniciatori, piedalīsies gan Krievijas reģionu pārstāvji, gan Krievijas pilsoņi, kas dzīvo «vēsturiskās Krievijas» teritorijā, vēsta tīmekļa ziņu vietne «Regioni Rossii».

Uz kongresu ieradīšoties arī ārvalstu viesi, kuru vidū būšot arī tā dēvētā Latvijas Nepilsoņu kongresa pārstāvis Aleksandrs Gapoņeko, tā dēvētais antifašists no Igaunijas Sergejs Seredenko, bēdīgi slavenais somu kreisais ekstrēmists Jihans Bekmans, kurš līdz ar kādu Alfrēdu Krūmiņu no Latvijas un kādu Andreju Buračovu no Moldovas uzdotas par Eirāzijas Tautas frontes līdzpriekšsēdētājiem.

Arī Krūmiņš un Buračovs būs jaunās partijas dibināšanas kongresa dalībnieki.

«Šī partija būs orientēta uz desmit miljoniem krievpilsoņu, kas pastāvīgi dzīvo tālajās un tuvajās ārzemēs,» paskaidrojis vēl viens no Eirāzijas Tautas frontes līdzpriekšsēdētājiem Dmitrijs Jermolajevs, kas vienlaikus ir arī viens no jaunās partijas dibinātājiem.

Partijas mērķis ir iesaistīt ārvalstīs dzīvojošos Krievijas pilsoņus Krievijas politiskajos procesos un nodrošināt viņu pārstāvniecību Krievijas Valsts domē.

«Partijai «Lielā Krievija» būs arī programmas sadarbībai ar krievu līdzpilsoņiem, kas nav Krievijas pilsoņi,» norādījis Jermolajevs, piebilstot, ka tādu šobrīd aiz Krievijas robežām esot 150 miljoni.

«Partijā būs ļoti daudz jaunu seju Krievijas politikā. Tā būs pilnīgi jauna eirāziskas orientācijas partija,» uzsvēris partijas līdzdibinātājs.

Eirāzijas Tautas fronte ir 2011.gadā pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina dibinātās viņa režīma masu atbalsta organizācijas «Viskrievijas tautas fronte» filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu